Колички за деца и бебета – безценни съвети при покупка и ползване

baby stroller

Количките за бебета се купуват и избират от майката и таткото, а бебето, всъщност което ще се вози, няма думата. Повечето родители са объркани от разнообразието на видове и модели бебешки колички на търговския пазар и не знаят просто точно как да направят избор. 

Обърнете внимание на няколко полезни критерия, които непременно е необходимо да вземете предвид, понеже в края става дума за доброто и за безопасността на детето ви. 

При покупката на детска количка 
Изберете количка за детенце със широк кош и широка основа, тъй като точно това обуславя доколко издържлива е количката. Малките бебешки колички лесно се прекатурват, когато детето се наведе твърде много зад борда. 

Ако случайно предпочитате количка за дете с различни положения на облегалката, бъдете сигурни се, че дадената облегалка се застопорява сигурно във всяко едно състояние или просто рискувате детето да падне, съвсем случайно. 

Проверете дали количката за деца притежава обезопасителни колани, придържащи бебето в кошчето и не биха му позволили да се катурне. Най-хубаво е коланчетата да минават м/у краченцата, през кръста и през раменете на бебето. 

Частта от текстил на детската ви количка трябва да се маха лесно и да бъде удачна за препиране в пералня. Ако е осъществимо, тествайте детенцето дали ще покаже реакция на алергия към материала. 

бъдете сигурни, че бебешката количка може спокойно да мине през вратата на жилището ви.
Имайте предвид също така размера на детската количка в сгъната позиция с вместимостта на багажника на автомобила, някои багажници се оказват прекалено малки за няколко типове бебешки колички. 

При използването на количките за деца
Точно преди да оставите бебенцето в бебешката количка, проверете реално дали сте сложили спирачките. Разберете реално дали облегалката е здраво блокирана в исканото състояние. Докато сгъвате детската количка, внимавайте детенцето да не е страшно близо, защото има истинска опасност да го притиснете, без да искате.

Не забравяйте да закопчаете обазопасителните колани на количката за деца абсолютно винаги, като излизате на обиколка. Те биха предотвратили опасното измъкване или изпадане на детето от бебешката количка, което би могло да се получи, в момента на пресичане на оживен булевард като пример. 

Докато се намирате на неравен терен задължително използвайте спирачката малко преди да отпуснете дръжките на количката за деца, даже и да е въпрос за много малко секундички. 

Количките за деца, също като всеки друг предмет, се нуждаят от непрекъсната поддръжка, ето защо много често проверявайте дали наистина всичко е в кондиция.

Открийте повече информация: https://jerrykids.com